Anitra Steen utses till samordnare i Södertälje

Anitra Steen, tidigare VD för Systembolaget AB, har utsetts till lokal samordnare i arbetet kring AstraZeneca i Södertälje.

Anitra Steen, tidigare VD för Systembolaget AB, har utsetts till lokal samordnare i arbetet kring AstraZeneca i Södertälje.

Anitra Steens uppdrag blir att tillvarata och driva Södertälje kommuns intressen, bland annat genom kontakter med externa aktörer. I uppdraget ingår också för Södertälje kommuns räkning koordinera hanteringen av de fastigheter som Astra Zeneca lämnar.

– Vi är mycket glada över att få Anitra Steen som samordnare i Södertälje. Hon har ett brett kontaktnät och en gedigen erfarenhet sedan tidigare. Jag är övertygad att hon kommer att kunna bidra till att öka intresset för Södertälje som näringslivsort, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). 

Den politiska styrgruppen besökte för en tid sedan Lund, en kommun som för cirka två år sedan gick igenom motsvarande händelse, AstraZeneca lade ned sin forskningsavdelning. Syftet med besöket var att dra lärdom av Lunds erfarenheter och som kommunstyrelsens ordförande i Lund delgav oss. Budskapet var att en samordnare är viktigt.

– Vi är positiva till att en samordnare nu har utsetts. En samordnare har en viktig roll i en sådan situation som Södertälje kommun hamnat i. Den sista december lämnar AstraZeneca sina lokaler och tidsaspekten är avgörande för goda resultat. Vi måste handla nu för att vända detta till Södertäljes fördel, säger oppositionsråd Marita Lärnestad (M).   


Mer information:
Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande (S), 08-523 068 65 boel.godner@sodertalje.se
David Strömberg, politisk sekreterare (S), 08-523 025 79, david.stromberg@sodertalje.se
Marita Lärnestad, Kommunalråd i opposition (M), 08-523 037 17 marita.larnestad@sodertalje.se
Josephine Lindström, politisk sekreterare (M), 08-523 068 56 josephine.lindstrom@sodertalje.se 
Angelica  Vallgren, press- och pr ansvarig, 076 724 34 13, angelica.vallgren@sodertalje.se