Den här gången röstar jag

Om mindre än åtta månader, den 26 maj, är det alltså EU-val. Då väljer vi svenska medborgare och EU-medborgare som bor i Sverige vilka 21 personer som under de kommande fem åren ska representera oss i Europaparlamentet – en av EU:s två lagstiftande församlingar och världens enda internationella parlament.

Där ska de 705 folkvalda EU-parlamentarikerna från 27 medlemsländer, tillsammans med medlemsländernas regeringar, stifta lagar som gäller för EU:s snart 450 miljoner invånare och världens största marknad.

EU-valet, tillsammans med riksdagsvalet, är vår i särklass bästa möjlighet att påverka utvecklingen i vår omvärld. EU-valet spelar dessutom en stor och växande roll för vårt land och vår vardag. Inte mindre än hälften av riksdagens lagstiftning och en kommunfullmäktiges dagordning handlar om frågor som beslutas på EU-nivå.

Valdeltagandet i EU-valet 2014 i Sverige var drygt 50 procent. Men EU-valet den 26 maj är viktigare än någonsin, och vi kan bättre än så. Därför har vi startat den partipolitiskt neutrala kampanjen Den här gången röstar jag för alla som vill vara med och hjälpa till att öka valde

  • Vi hoppas på stor spridning på Facebook, Twitter och Instagram - att dela inläggen med dina vänner, kolleger och nätverk är nyckeln till att vi blir fler.
  • De som går med i kampanjen kan välja om de vill ha fakta om sina intresseområden. All kommunikation bygger på efterfrågan och ditt uttryckliga godkännande.

Vårt mål med kampanjen är inte att människor ska rösta på något speciellt alternativ – det är att vi alla ska rösta och delta i den demokratiska processen. Vi hoppas att du vill vara med och uppmana dina vänner, kolleger och nätverk att göra detsamma. För EU-valet 2019 är viktigt!

För att delta i kampanjen går du enkelt in på hemsidan HÄR

Du kan likaså följa och dela kampanjen via sociala medier , tryck på respektive kanal du vill se kampanjen från:

Facebook , Instagram , Twitter