Elever i årskurs 3-5 blir medförfattare till Lasse-Majas Detektivbyrå

Alla elever i årskurs 3-5 i Södertälje och Nykvarns skolor är inbjudna att skriva nästa kapitel i boken Godismysteriet. Det är en del i projektet Berättarspindeln.

Första kapitlet ska heta Godismysteriet och processen inleds med ett inspirationskapitel torsdag den 24 september. Alla elever i årskurs 3-5 i Södertäljes och Nykvarns skolor har bjudits in att vara med och skriva nästa kapitel.

Berättarspindeln
Projektet heter Berättarspindeln och genomfördes första gången 2007 med deckarförfattaren Inger Frimansson som inspiration. Det som skiljer sig från andra läs- och skrivprojekt att det inte finns bara en vinnare till varje kapitel, utan tre. Nu är det den välkända Martin Widmark som skall vara inspirationskälla.

- Vi vill visa att fantasin kan ta olika vägar som alla är rätt, säger Lars Ahlin, kultursekreterare på Södertälje kommun.

En jury utser tre fortsättningskapitel så att det totalt blir fyra kapitel som avslutas i februari 2010.

Jury består av Cerise Zetterström Bauer, elev på Wendela Hebbegymnasiet, Stefan Estby, lärare och författare av ungdomsdeckare, Emma Nilsson, ungdomsbibliotekarie, Eva Rehme, bibliotekarie (Luna Kulturhus), Lena Lillieborg, elev på S:ta Ragnhildsgymnasiet, LT:s ungdomsredaktion och Lars Ahlin, projektledare på Kulturskolan.

Arrangörer är Kulturskolan och Luna Kulturhus och Södertälje kommun tillsammans med Länstidningen.

Mer information:
Lars Ahlin, kultursekreterare, telefon 08-523 034 49