Europeiska minoriteter

Hur är det att tillhöra en minoritetsgrupp i Europa idag och vad innebär det att få erkänd minoritetsstatus? Jurist och doktorand Malki Afram, reder ut begreppen och berättar hur minoritetspolitiken ser ut och påverkar individens rättigheter och statens skyldigheter i Sverige och Europa.

”För nästan tio år sedan varnade vi för att etnisk diskriminering och hat är mycket vanligt. Nu visar dessa nya resultat att våra lagar och strategier inte räcker till för att skydda dem som behöver skydd.” - Michael O’Flaherty, direktör för EU:s byrå för grundläggande rättigheter.

****

Var Södertälje Stadshus Lokal: Dirigenten plan 1
När Onsdagen den 17 oktober, klockan: 12:00-13:00
Anmälan sker till: europadirekt@sodertalje.se Senast den 10 oktober
Vänligen ange eventuella allergier i din anmälan.

****

Malki Afram har en stor passion för både immaterialrätt och mänskliga rättigheter. Med fem examina i bagaget och undervisningsuppdag vid flera olika lärosäten driver han numera en juristbyrå med fokus på entreprenörer samtidigt som han forskar inom patenträtt. Kärleken till mänskliga rättighetens har dock aldrig avtagit och så fort han får tillfälle engagerar han sig. Ämnesområdet kring minoriteter och deras rättigheter ligger honom varmt om hjärtat dels på grund av hans bakgrund men kanske främst på grund av ämnets komplexa natur!