2018

Fyra ministrar besöker Hovsjöskolan

2018-03-13

På torsdag den 15 mars besöker fyra ministrar Hovsjöskolan i Södertälje. Syftet med besöket är att ta del av Södertäljes arbete med att förbättra skolresultaten eftersom elevernas behörighet till gymnasiet ligger över riksgenomsnittet.

De ministrar som deltar är landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, och miljöminister Karolina Skog.

– Det är jätteroligt att regeringen uppmärksammar Södertäljes skolors framgångsrika arbete. Det känns särskilt roligt eftersom vi har ett utvecklingsarbete som håller över tid. Vi har hela tiden fokus på kvalitet i undervisningen och det har gett effekt, säger Monica Sonde, utbildningsdirektör i Södertälje kommun.

I besöket ingår besök i skolklasser, och kommunstyrelsens ordförande Boel Godner kommer att hålla en presentation om Södertäljes erfarenheter och skolans systematiska kvalitetsarbete. Monica Sonde och Lasse Fröidstedt, rektor Hovsjöskolan, kommer att berätta om skolans utvecklingsarbete.

Läs programmet här.