Gratis föreläsningar och öppet hus för alla under Science Week

Södertälje Science Week pågår från den 31 januari till den 4 februari. Södertälje är en stad i utveckling och här finns mycket kunskap och innovation. Företag och organisationer håller under dessa dagar seminarier, workshops och visar med inspirerande exempel, vad forskning, innovation och högre utbildning kan vara i praktiken. Det mesta händer på Södertälje Science Park på Kvarnbergagatan 12, men också på andra platser i Södertälje.

Lördagen den 3 februari mellan 11:00-15:00 har KTH Södertälje dessutom öppet hus i de nya fina lokalerna på Kvarnbergagatan 12. KTH Södertälje bjuder på musik, aktiviteter, visningar och föreläsningar. Dessutom har du möjlighet att träffa både studievägledare och KTH-studenter. Du får komma in bakom "kulisserna" och se hur det kan vara att arbeta och studera på KTH.

Science Week är ett väldigt bra tillfälle att se Södertäljes storsatsning och dessutom ta del av programmet med ett femtiotal föreläsningar. Ämnena är breda så titta noga igenom hela programmet.

Aktiviteterna är gratis men du måste anmäla att du vill komma. Hela programmet finns på scienceweek.se och där kan du också anmäla dig.

Science Week arrangeras av Södertälje Science Park tillsammans med Scania, Astra Zeneca, KTH, Acturum och Södertälje kommun.

Här är några exempel:

Scania Innovation Factory och medarbetarnas framtida innovationer 31 januari 15:00-16:00
Ett inspirerande seminarium som ger praktiska exempel på hur Scania jobbar med att bygga en högre innovationsförmåga för framtiden. Vinnarna av Scania innovation Challenge 2017, team The Game presenterar sin gameification lösning för morgondagens lastbilschaufförer. Det är en innovativ nytänkande interaktiv utbildning för förare som integrerar spelupplevelser i lärandet. Helena Malmberg, innovationsledare på Scania Innovation Factory berättar om Scanias satsning och hur företaget jobbar i praktiken för att uppmuntra interna talanger och idéer.

"Va! Finns KTH i Södertälje?"1 februari 8:00-9:00
Jan Wikander och Kristina Palm från KTH talar om KTH Södertäljes historia, nutid och framtid. Med starkt engagemang har de tillsammans drivit på att KTH ska bli en självklar del av Södertälje, men också en självklar del av nationell och internationell forskning om hållbar produktionsutveckling. De kommer att berätta om tiden från att KTH etablerades i Södertälje till den satsning som nu sker och speciellt reflektera över erfarenheter och lärdomar betydelsefulla för densamma, men också reflektera över framtiden.

Great place to work – olika karriärvägar på AstraZeneca 2 februari 11:30-12:30
Sveriges bästa arbetsplats? Välkommen på lunch och hör oss berätta om hur det är att jobba på AstraZeneca i Södertälje och vilka olika sorters yrken och karriärvägar som erbjuds. Ungefär 60.000 personer arbetar på AstraZeneca. Vårt arbete är att levererar läkemedel som förändrar liv för miljontals patienter världen över. Hur är det att arbeta hos oss? Och hur ser din drömarbetsplats ut?

Färd till den virtuella verkligheten av framtiden 2 februari 11:00-13:00
Upplev möjligheten att röra dig runt i framtidens Södertälje. Som besökare kan du vandra runt i kommunens vision för Norra stadskärnan. Rör dig runt i gaturummen i de färdiga kvarteren för Sländan och KTH Södertälje genom HTC Vive. En VR-hjälm, två konsoller samt avancerade sensorer hjälper dig att förflytta dig i den virtuella modellen. Missa inte en oförglömlig färd till den virtuella visionen av framtiden.

Ta med kollegorna och kom på After Work! 31 januari, 1-2 februari 16:00-18:00
Kom och se nya Södertälje Science Park och nya KTH i Södertälje tillsammans med kollegor och nya vänner. Gå en rundvandring på KTH, bygg din en robot, skapa en idépryl i prototypverkstan, trendspana i flowtime, konstinspirera med Grafikens Hus, lyssna på musik, häng i caféet och provsmaka hållbar innovativ mat. Det finns möjlighet att köpa hållbar alkoholfri dryck och hållbara snacks!