Konst möter Sci-Fi – ny utställning i Södertälje konsthall

Lördagen den 11 februari kl. 13 inviger Södertäljes kommundirektör Rickard Sundbom konsthallens utställning The Ultimate Limits of Infinity and the Space Beyond (episode III). Utställningen presenterar verk av fem konstnärer som i sin konst förhåller sig till science fiction-genren och använder sig av dess tankevärld, formspråk och historia för att kommentera, känna av och studera sin omgivning.

Varmt välkommen till vernissage! Lördagen den 11 februari kl. 13 inviger Södertäljes kommundirektör Rickard Sundbom konsthallens nya utställning The Ultimate Limits of Infinity and the Space Beyond (episode III).

Utställningen presenterar verk av fem konstnärer som i sin konst förhåller sig till science fiction-genren och använder sig av dess tankevärld, formspråk och historia för att kommentera, känna av och studera sin omgivning.

Science fiction undersöker betydelsen av våra mänskliga val och effekterna av våra handlingar. Ofta kan det vara spekulationer utifrån vetenskapliga rön som skissar upp alternativa världar och tider, fiktioner med anspråk på trovärdighet. I utställningen inspireras konstnärerna av science fiction i litteratur och filmer som undersöker verkligheternas villkor.

Utställningen i Södertälje konsthall är den tredje (episode III) i en serie på fyra med tema science fiction. Parallellt med utställningen i Södertälje konsthall pågår episode II på Nacka konsthall.

Medverkande konstnärer: Debora Elgeholm, Lina Persson, Niklas Wallenborg, Andreas Sandström & Grant Watkins

Utställningen visas 11 februari – 26 mars 2017.

Mer information:

Sarah Guarino Florén, intendent/pedagog Södertälje konsthall, 08 523 021 13, sarah.floren@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08 523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se


Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

vxl: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press

www.twitter.com/sodertalje

www.facebook.com/sodertalje