Konstnären Bella Rune om kollektiva arbetsmetoder

Kom till konsthallens Torsdagssalong och hör Bella Rune berätta om sitt kreativa samarbete med electroduon The Knife!

Kom till konsthallens Torsdagssalong och hör Bella Rune berätta om sitt kreativa samarbete med electroduon The Knife!

NÄR: Torsdag den 28 april kl.18.00

VAR: Hörsalen, Södertälje konsthall, Lunagallerians mellanplan

Bella Rune medverkar i konsthallens nuvarande utställning Staged Fashion – Designed Identities med kostymer födda ur en kollektiv samarbete med electroduon The Knife. Med en normkritisk ingång var tanken att mötas i en feministisk arbetsprocess. Men hur funkar egentligen en kollektiv arbetsmetod? Och på vilket vis blir en arbetsprocess feministisk?

Bella Rune arbetar med skulptur, ofta med taktila material, som fuskpäls, trådar färgade i skrivarbläck, silversprayade trädstammar och upplåsbar plast. Att konsten skapar rum för andra typer av möten och möjligheter är centralt i Runes konstnärskap. Verken provocerar det slentrianmässiga seendet och våra rörelsemönster och tvingar betraktaren att fysiskt och mentalt ändra beteende och seende – ifrågasätta det sunda förnuftet.

Bella Rune är utbildad vid Chelsea College of Art. Hennes verk finns representerade på bland annat Moderna Museet, Göteborgs konstmuseum och Malmö konstmuseum. Bella Rune är professor på Konstfack i konst med textil inriktning.

Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla. Ingen föranmälan krävs.

Mer information:

Sarah Guarino Florén, intendent/konstpedagog, 08-523 021 13, sarah.floren@sodertalje.se

Eva Häggmark, tf pressansvarig, 08-523 066 22, eva.haggmark@sodertalje.se