Kringelfestivalen 2014 – här är de första bokningarna

Kringelfestivalen hålls i Södertälje centrum i ett öppet festivalområde den 22-24 augusti. Nu släpper vi de första artisterna: Timbuktu, Lasse Berghagen, Yohio och Sean Banan.

Kringelfestivalen hålls i Södertälje centrum i ett öppet festivalområde den 22-24 augusti. Nu släpper vi de första artisterna: Timbuktu, Lasse Berghagen, Yohio och Sean Banan.

Nu kan vi presentera årets första bokningar och deras speldagar: Lasse Berghagen (fredag), Sean Banan (fredag), Timbuktu (lördag) och Yohio (lördag). Fler artister kommer att tillkomma.

– Att ha ett samlande arrangemang där alla södertäljebor kan mötas och umgås kring musik och annan kultur, är värdefullt för vår stad, säger Staffan Jonsson, Kultur-och fritidschef på Södertälje kommun.

Kringelfestivalen kommer innehålla mat, musik, handlare och aktiviteter för stora och små. Den hålls i ett öppet festivalområde i Södertäljes stadskärna, i direkt anslutning till pendeltåg och bussar.

– Kringelfestivalen är södertäljebornas festival, och också en inbjudan till andra att dela vår stad. Vi välkomnar till ett fritt och öppet festivalområde med mat, musik och aktiviteter, säger Karin Voltaire, chef för Destination Södertälje.

– Vi är fantastiskt glada över årets artister. Det blir ordentligt tryck med folkkära inslag; allt från Timbuktu till Lasse Berghagen och lokala artister, säger Lena Schulte, Centrumledare på Södertälje centrumförening.

Kringelfestivalen arrangeras i samverkan mellan Södertälje centrumförening och Södertälje kommun.

Mer information:

Staffan Jonsson, Kultur- och fritidschef, 076-6480 552, staffan.bo.jonsson@sodertalje.se
Karin Voltaire, chef Destination Södertälje, 076-6480 536, karin.voltaire@sodertalje.se
Lena Schulte, Centrumledare Södertälje centrumförening, 070-5856 695, lena@sodertaljecentrum.com