Lansering av Hållbara Södertälje - webbsida och karta med fokus på hållbar utveckling

På den nya webbsidan informeras om kommunens planering och initiativ för en hållbar samhällsutveckling. Du kan läsa om hållbarhet inom näringslivet, skolan och få tips på hur du kan leva mer hållbart.

Södertälje ska vara attraktivt och lätt för människor att besöka och bosätta sig i, för företag att etablera sig och växa i och för kommunens invånare att leva i.

Hållbara kartan är en särskild funktion som nås via webbsidan Hållbara Södertälje.

Kartan visar återvinningsstationer, motionsspår, second hand-butiker, cykelpumpar, hundrastgårdar och mycket mer av intresse för dig som bor i eller besöker Södertälje.

Med hållbar utveckling menar vi ett samhälle där människa och miljö är i balans. I det hållbara samhället har vi en god hushållning med naturresurserna, vi främjar biologisk mångfald, en hållbar konsumtion och social hållbarhet.

Välkommen att närvara vid lanseringen!

TID: 3 juni

13:00 - Patrik Waldenström, Miljönämndens ordförande hälsar välkommen och inleder med några ord om kommunens ambitioner kring hållbarhet.

13: 05 - Karl-Axel Reimer, gruppchef Miljö och hälsa vid miljökontoret, Södertälje kommun berättar om kommunernas roll i samhällsomställningen.

13:10 - Johanna Hellstrand, miljöinspektör vid miljökontoret presenterar portalen Hållbara Södertälje och hållbara kartan.

13:30 - Tid för frågor samt möjlighet att titta runt i Hållbara Södertälje

PLATS: Södertäljebyrån, Saltsjögatan 1.

Länkar:

Hållbara Södertälje (aktiveras vid lanseringen): sodertalje.se/hallbarasodertaljeHållbara kartan: http://hallbarakartan.sodertalje.se/

Mer information: Karl-Axel Reimer, gruppchef, miljö och hälsa, miljökontoret tele: 08-523 066 79,
e-post: karl-axel.reimer@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, tele: 08-523 049 67, e-post: helene.p.andersson@sodertalje.se


Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press

www.twitter.com/sodertalje

www.facebook.com/sodertalje