Lars Åkerblom – ny chef för Ung fritid

Lars Åkerblom blir ny chef för Ung fritid. Han har en bakgrund som närpolischef och har lång erfarenhet av att jobba med ungdomar och sociala frågor.

Lars Åkerblom blir ny chef för Ung fritid. Han har en bakgrund som närpolischef och har lång erfarenhet av att jobba med ungdomar och  sociala frågor.

- Jag tycker att det ska bli otroligt roligt att utifrån en ny horisont få arbeta med att stärka ungas fritid. Att få använda min kunskap och  långa erfarenhet ifrån mina olika yrkesroller och applicera den på något nytt känns oerhört utmanande och spännande, säger Lars Åkerblom.

Tidigare har han bland annat arbetat med att utveckla och etablera närpolisen i Södertälje, ett lokalt brottsförebyggande råd och polisens volontärer. Han har även ett starkt engagemang för Södertälje och för de utmaningar som vi står inför.

- Mitt hjärta klappar för arbete med människor. Och vad kan vara bättre än att få arbeta med ungdomsrelaterade frågor tillsammans med medarbetare som har erfarenhet, intresse och kunskap för detta viktiga arbete, säger Lars Åkerblom.

Ung Fritid ska fortsätta sitt arbete för att förbereda unga för vuxenlivet genom att utveckla moderna mötesplatser och driva ungdomsfrågor för alla unga i hela kommunen.

- Med sin bakgrund och med sina personliga kvalifikationer är jag övertygad om att Lars Åkerblom blir den inspirerande lagbyggare som kan fortsätta utveckla vår viktiga fritidsverksamhet för ungdomar i Södertälje, säger Staffan Jonsson, kultur- och fritidschef i Södertälje.

Lars Åkerblom börjar sitt arbete som chef för Ung fritid den 1 januari 2016.


Mer information:

Staffan Jonsson, Kultur- och fritidschef, 08-523 064 64, staffan.jonsson@sodertalje.se

Lars Åkerblom, blivande chef för Ung fritid, 070-890 66 15