Låt hela Europa ta del av din plats

”European Heritage Makers” är ett nytt initiativ från Europarådet och Europeiska kommissionens för att låta barn och unga runt om Europa berätta sina egna upplevelser av platser och miljöer.

Initiativet vill uppmuntra barn att iaktta, utforska och utvärdera sin närmiljö. Sverige deltar i form av ett pilotprojekt under 2018. Initiativet är utformat som en tävling som pågår mellan den 23 april och 1 juni och vänder sig till barn och unga mellan 7 och 17 år.

Så går det till: Välj en plats och berätta för hela Europa vad som gör din plats så fin. Den plats du väljer kan vara en skojig skogsdunge, en krokig tall, en grotta eller kanske en borg, en park på er gata eller kanske en gammal ruin?  Rita eller måla det du valt. Eller ta en bild. Ladda sedan upp bilden/teckningen på den europeiska portalen ange ditt namn och ålder och berätta med dina egna ord vad som är speciellt med din plats.Kanske finns en saga eller en verklig berättelse knuten till platsen? Du kan behöva hjälp av dina föräldrar att ladda upp din plats.

För att kunna ladda upp bild/berättelse måste tävlingsreglerna godtas. Varje land kommer att välja ut fem berättelser som går vidare till europeiska finalen där vinsten är en resa till Strasbourg.

 

Följ länkarna för mer information om tävlingen och hur du deltar!

Lycka till!