2018

Lenita Granlund går vidare till nytt uppdrag

2018-10-24

Socialdirektör Lenita Granlund går vidare till nytt uppdrag som direktör för omsorgsförvaltningen på Uppsala kommun vid årsskiftet.

– Jag önskar Lenita Granlund all lycka till med det nya uppdraget, säger stadsdirektör Rickard Sundbom. Hon är en engagerad och strategisk ledare som har genomfört viktiga förändringar och effektiviseringar på social- och omsorgskontoret. Hon har också bidragit med sin breda kompetens och långa erfarenhet i en tid med många förändringar.

Lenita Granlund har haft uppdraget som socialdirektör i Södertälje kommun sedan 2015. Under hennes tid har satsningar på kvalitet och uppföljning genomförts på social- och omsorgskontoret, och hon har påbörjat utvecklingen av digitalisering och välfärdsteknik och satt särskilt fokus på att utveckla ledarskapet på kontoret.

– Det känns roligt och spännande med det nya uppdraget, men samtidigt vemodigt att lämna Södertälje, säger Lenita Granlund. Jag kommer framför allt att sakna kollegor och medarbetare ute i verksamheterna, och det fina samarbetet med våra politiker. Jag har lärt mig mycket under de här åren i Södertälje.

Södertälje kommun påbörjar nu en rekryteringsprocess.