Miljonsatsning på nyföretagande i Södertälje

Uppsala Innovation Centre (UIC) tilldelas upp till sju miljoner kronor till och med 2014 från Innovationsbron för verksamheten i Södertälje. Detta för att stimulera fler livskraftiga tillväxtföretag i Södertälje.

Uppsala Innovation Centre (UIC) tilldelas upp till sju miljoner kronor till och med 2014 från Innovationsbron för verksamheten i Södertälje. Detta för att stimulera fler livskraftiga tillväxtföretag i Södertälje.

Innovationsbrons investering innebär att fler personer som drabbats av nedskärningarna på Astra Zeneca, och som vill starta företag eller utveckla ett befintligt företag, kan få stöd genom UIC.

– Det är viktigt att aktiviteter för att stimulera företagsamhet och skapa arbetstillfällen stärks. Innovationsbrons satsning möjliggör att fler projekt och företag kan antas till UIC:s program och stärka näringslivsutvecklingen i Södertälje, säger Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

I juni 2012 valde Södertälje kommun Uppsala Innovation Centre till Södertäljes företagsinkubator. UIC:s främsta uppdrag är att underlätta för nya företag att etablera sig samt att få forskare att kommersialisera sina idéer och tänka mer affärsmässigt.

– Finansieringen från Innovationsbron är en tydlig signal att de ser Södertälje som en plats där många nya företag kan utvecklas. Inte bara efter Astra Zenecas nedskärningar utan i hela regionen, säger Per Bengtsson, vd på Uppsala Innovation Centre.

UIC:s initiala fokus i Södertälje är att underlätta för nyskapandet av företag efter nedläggningen av forskningen på Astra Zeneca och att få forskarna att tänka affärsmässigt. Målet är att fler idéer kring nya produkter eller tjänster kan kommersialiseras och att fler konkurrenskraftiga företag med hög överlevnadsgrad kan etableras i regionen.

Läs mer om UIC här: www.uic.se
Läs mer in Innovationsbron här: http://innovationsbron.se/

Mer information:
Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande, 08-523 068 65, boel.godner@sodertalje.se
Ann-Charlotte Gjöthlén, kommunens projektledare för UIC-etableringen, 08- 550 223 56, ann-charlotte.gjothlen@telge.se
Stina Thor, kommunikationsansvarig, Uppsala Innovation Centre, 070-214 33 24, stina.thor@uic.se
Angelica Vallgren, PR- och Pressansvarig, 08-523 066 03, angelica.vallgren@sodertalje.se