Nu är Biologiska museet öppet igen

Nu har Biologiska museet öppnat igen för säsongen. Museet har öppet alla söndagar klockan 11­­­­–16 under sommaren till och med september.

Nu har Biologiska museet öppnat igen för säsongen. Museet har öppet alla söndagar klockan 11­­­­–16 under sommaren till och med september.

Årets värd på Biologiska museet, Sofie Fröberg, är en disputerad biolog från Uppsala som har fågelskådat sedan barnsben. Hon guidar gärna besökare och svarar på frågor om allt mellan äggskal och flyttider.

– I år har vi lyckats få en medarbetare till Biologiska museet som har ett stort engagemang och intresse för vår svenska fågel- och djurvärld, något som våra besökare och även skolklasser kommer att få stor glädje av. Vi är så glada att ha knutit Sofie till oss, säger museichef Stefan Sundblad.

Södertäljes biologiska museum byggdes 1913 och är ett av fyra biologiska museer i världen, ett stycke unik natur- och kulturhistoria inrymd i en vacker jugendbyggnad. Det lilla museet har ett diorama med över hundra uppstoppade fåglar och djur i en sörmländsk miljö mot bakgrund av en fantastisk fondmålning av havsbandet, som Kjell och Gustav Kolthoff skapade.

 

Mer information:
Stefan Sundblad, museichef, 08-523 021 18, stefan.sundblad@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Torekällberget

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

vxl: 08-523 010 00

www.sodertalje.se/torekallberget

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje  

www.facebook.com/sodertalje