Ny i november

Varje månad välkomnar vi flera nya medarbetare i vår organisation. Nya eldsjälar som blir en del av allas vår vardag. I november anställdes 45 nya månadsanställda. Passa på att lära känna några som var nya i november!

(På bilden från vänster: Delphine Hollebecq och Nada Yakob)

Delphine Hollebecq - Planarkitekt

Berätta kort om dig själv
Född och uppvuxen i Frankrike, jag flyttade till Stockholm för 9 månader sen och bor nu i Södertälje. Jag har studerat geografi, samhällsplanering och hållbar byggnadsteknik i Frankrike och Kanada. Jag har jobbat i cirka 2 år med stadsplanering, statistikanalys och landskapskvalitet. Jag vet också litegrann om franska viner då jag jobbade på en fransk vinbar i Stockholm innan jag började hos Södertälje kommun.

Vad fick dig att söka jobbet?
Att jobba som planarkitekt i Södertälje ger mig möjlighet att lära mig det svenska sättet att jobba med planering men också att använda svenska språket bättre. Det är precis vad jag söker efter just nu.

Ser du fram emot något särskilt i ditt nya jobb?
Allt är nytt och speciellt på mitt nya jobb så varje dag känns spännande!

Vad är dina drivkrafter?
Jag tycker om att lära mig nya saker och är nyfiken på nya kunskaper.

Har du någon oväntad kunskap eller talang?
Jag är flytande på franska och är duktig på att använda parisiska slangord! Jag kan också ge bra tips till er som ska semestra i Frankrike.

Nada Yakob - Språkpedagog

Berätta kort om dig själv
Jag heter Nada Yakob och är 52 år gammal. Har bott i Sverige sedan 1992 och bott i Södertälje kommun sedan dess, gift och har 5 barn samt 3 barnbarn. Jag är utbildad tolk i botten och tycker om att stötta andra vid behov. Har arbetat med utlandsfödda sedan 2006 och har lärt mig att det finns ingenting som är omöjligt och alla problem går att lösa om man har VILJAN. Innan jag börjat jobba i Södertälje kommun har jag arbetat på Hero som handledare/coach för arbetssökande från Arbetsförmedlingen. Tidigare har jag jobbat inom språkundervisning som utbildningskonsult på Lernia AB.  Ett jobb som har gett mig erfarenhet att möta människor från olika kulterer som har olika bakgrunder.

Vad fick dig att söka jobbet?
Jag tycker Södertälje är en öppen och mångkulturell stad där alla är välkomna att bidra med den kompetensen, de perspektiv och de värderingar vi behöver på vår resa mot framtiden. Anledning varför jag sökt jobbet är att jag är helt övertygad om att människor kan utvecklas och stärkas så att de känner sig behövda för att gå vidare i arbetslivet.

Ser du fram emot något särskilt i ditt nya jobb?
Jag ser fram emot att kunna se människors utveckling och synliggöra individens totala kompetens och leta möjligheter istället för hinder. 

Vad är dina drivkrafter?
Förmågan att använda den unika blandningen av kunskaper, förhållningssätt, erfarenheter och personlighet som finns i varje människa.

Har du någon oväntad kunskap eller talang?
Jag är mångspråkig, väldigt social, lättlärd och resultatinriktad samt jag har förmåga för att skapa nya kontakter.