2018

Ny i oktober

2018-11-14

Varje månad välkomnar vi flera nya medarbetare i vår organisation. Nya eldsjälar som blir en del av allas vår vardag. I oktober anställdes 79 nya månadsanställda. Passa på att lära känna några som var nya i oktober! (På bilden från vänster: Helena Lindevind, Mattias Carlsson, Ellinor Jansson Lande & Peter Karlsson)

Helena Lindevind, gruppchef Utemiljö/Service

Berätta kort om dig själv

Jag heter Helena Lindevind, är 48 år och bor med familjen i Nykvarn. Tidigare har jag bl a arbetat som områdeschef på TelgeBostäder samt som arbetsledare på Sodexo. Tycker om att arbeta med service och utveckling av verksamhet och medarbetare. Jag är ett stort fan av Winnerbäck och Ledin, njuter av nedförsåkning, mina katter och italiensk mat. 

Vad fick dig att söka jobbet? 

Jag saknade många delar från tjänsten som områdeschef och ville jobba med yttre service. Efter 1 månad här så känns det som ett helt rätt val.

Ser du fram emot något särskilt i ditt nya jobb?

Att få lära mig allt kring transporter, verkstad och den fordonspark jag ansvarar för. Spännande med nya miljöer.

Vad är dina drivkrafter? 

Utmaningar, att få lösa problem och att få utveckla.

Har du någon oväntad kunskap eller talang?

Jag förstår och kan prata Överkalixmål (bonska)

 

Mattias Carlsson, resultatområdeschef hälso- och sjukvårdsorganisationen

Berätta kort om dig själv

Jag kommer närmast från Oxelösunds kommun där jag arbetat i 26 år. Har uteslutande arbetat inom äldreomsorgen som jag verkligen känner är min ”grej”. Började en gång i tiden som vårdbiträde och har sedan gått vidare till undersköterska, sjuksköterska, distriktssköterska och sedan enhetschef som varit mitt uppdrag de senaste 4 åren. Uppdraget där var precis som här i Södertälje att bygga en gemensam hälso- och sjukvårdsorganisation med den legitimerade personalen även om det var i mindre skala där. Som sjuksköterska och distriktsköterska har jag framför allt arbetat med kortvård och hemsjukvård.

Vad fick dig att söka jobbet? 

Jag är helt övertygad om att en gemensam HSL  organisation, där det finns möjlighet att få ihop en verksamhet i ett lite mer hållbart perspektiv och det handlar då om att ta till vara och bygga på kompetens och kvalitet hos personalen,  ger en stabilitet i gruppen och mindre personalomsättning  vilket i sin tur bidrar till en stabil äldreomsorg och en hög kvalitet ut till kund eller brukare. 

Vad ser du fram emot i ditt nya jobb? 

Mitt främsta mål och som jag också ser som den stora utmaningen är att skapa en hållbar HSL organisation över tid i Södertälje kommun. Jag kommer inte ensam kunna göra detta utan är helt beroende av den kompetens som redan finns i kommunen hos framför allt den legitimerad personalen men också övriga medarbetare inom Social- och omsorgskontoret. Det jag bidrar med i detta är ett synsätt som innebär att ingeting är omöjligt och att vi genom uthållighet, delaktighet och en bra kommunikation mellan varandra verkligen kan förändra och skapa något riktigt bra där brukarens behov står i centrum.

 

Ellinor Jansson Lande, förskollärare

Berätta kort om dig själv

Mitt namn är Ellinor Jansson Lande och jag är 26 år gammal. Jag flyttade nyligen hit från en liten stad som heter Oxelösund och bor numera tillsammans med min pojkvän här i Södertälje. Jag har nästan alltid velat arbeta inom skola. Jag älskar att teckna och uttrycka mig genom estetiska ämnen, speciellt bild. 

Vad fick dig att söka jobbet?

Jag är utbildad förskollärare och har jobbat med barn i åldern 1-6 under ett par år och ville testa att jobba med äldre barn. Därför sökte jag jobbet som fritidspedagog. 

Ser du fram emot något särskilt i ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att kunna se barnens utveckling och jag vill också försöka skapa ett mer lugn i klassrummen då det känns en aning stressigt just nu. 

Vad är dina drivkrafter?

Jag är envis och har lätt för att anpassa mig i olika miljöer och tillställningar. Jag är dessutom väldigt social och har en stark vilja. Jag kämpar väldigt mycket för det jag brinner för och tror på. 

Har du någon oväntad kunskap eller talang?

Jag tecknar porträtt på min fritid och kan lägga ner mer än 20 timmar på ett porträtt.

 

Peter Karlsson, arbetsledare Torekällberget

Berätta kort om dig själv

Jag heter Peter Karlsson och är 52 år. Jag är född och uppvuxen i Hagfors i Värmland och flyttade till Nykvarn i Augusti 2017 där jag bor. I Värmland så jobbade jag som Ombudsman i tio år. Ett jobb som har gett mig erfarenhet av att möta människor i alla möjliga situationer och svårigheter. Men min grund har jag inom verkstadsindustrin som jag har ca 20 års erfarenhet av.

Vad fick dig att söka jobbet? 

Jag älskar att jobba med människor och att få jobba i den fina miljön som Torekällberget erbjuder, plus att få vara med i det spännande som tågprojektet. Så arbetshandledare på tåg vid Torekällberget kändes som det perfekta jobbet.

Ser du fram emot något särskild med ditt nya jobb?

Jag hoppas kunna utveckla människor så att de känner sig stärkta för att gå vidare i arbetslivet men även privat och när man samtidigt får vara en del av Torekällbergets utveckling.

Vad är dina drivkrafter?
Min största drivkraft är nog att jag är nyfiken och tycker om att lära nya saker och att få dela med mig av min kunskap.

Har du någon oväntad talang?

Talang vet jag inte men jag gillar att bygga saker fordon, hus med mera.