Ny Yh-utbildning till Södertälje: Köksmästare med ekologi- och hållbarhetsperspektiv

Vuxenutbildningen och Folkuniversitetet har tagit fram yrkeshögskoleutbildningen i nära samarbete med näringslivet. Utbildningen är en utvecklingschans för dem som har erfarenhet inom köksnäringen. Den kommer att ges på halvfart under två år, och ger en efterfrågad kompetens.

Hösten 2015 startar Vuxenutbildningen och Folkuniversitetet en ny yrkeshögskoleutbildning i Södertälje: Köksmästare med ekologi- och hållbarhetsperspektiv.

Vuxenutbildningen och Folkuniversitetet har tagit fram yrkeshögskoleutbildningen i nära samarbete med näringslivet. Utbildningen är en utvecklingschans för dem som har erfarenhet inom köksnäringen. Den kommer att ges på halvfart under två år, och ger en kompetens som efterfrågas i köken. 

– Vi är jätteglada över att få den här utbildningen till Södertälje. Branschen efterfrågar den här kompetensen för att kunna bedriva omställningsarbetet mot mer hållbara och ekologiska måltider, säger Roswitha Rieder, rektor på Vuxenutbildningen i Södertälje kommun.

Roswitha Rieder och kommunens kostchef, Sara Jervfors, sitter i ledningsgruppen och arbetar tillsammans med Folkuniversitet för att kvalitetssäkra utbildningen.

– Spetskompetens inom ekologi och hållbarhet är en stor bristvara i våra kök - både inom den privata och inom den offentliga måltidssektorn, så det känns fantastiskt att den här utbildningen startar nu, säger Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun.

Utbildningen startar i höst, och ges på Campus Telge i Södertälje. Det finns plats för 30 studenter. Yrkeshögskolan är en kostnadsfri eftergymnasial utbildningsform, där den som studerar är berättigad till medel från CSN.

Mer information
Roswitha Rieder, rektor, Vuxenutbildningen, 08-523 019 36, roswitha.rieder@sodertalje.se

Dzenana Sahovic, utbildningsledare, Folkuniversitetet, 08-789 42 31, Dzenana.sahovic@folkuniversitetet.se