Pressinbjudan: Ett första spadtag för Viksbergsskolan

Den 1 september tas steget från ritningar och projektering till verkligt byggande av Viksbergsskolan. Skolstarten beräknas till höstterminen 2018 då 420 elever i årskurserna F-6 får börja i Viksbergs nya skola. Varmt välkommen till första spadtaget där Södertälje kommun och Telge Fastigheter informerar om projektet, visar planritningar och bjuder på tårta.

Den 1 september tas steget från ritningar och projektering till verkligt byggande av Viksbergsskolan. Skolstarten beräknas till höstterminen 2018 då 420 elever i årskurserna F-6 får börja i Viksbergs nya skola.

Varmt välkommen till första spadtaget där vi informerar om projektet, visar planritningar och bjuder på tårta. Medarbetare på Södertälje kommun och Telge Fastigheter svarar på frågor och visar runt på platsen där skolan ska stå.

– Etableringen av Viksbergsskolan är en viktig symbol för Södertäljes utveckling. Den visar att vi är en stad som växer och där bra skolmöjligheter prioriteras, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande.

– För första gången på ett par decennier bygger vi en helt ny skola i ett nytt bostadsområde. För många familjer betyder det att vi skapar en enklare vardag med närmare skolgång för barnen. Men det kommer också ge fart till en del av kommunen som växer, där allt fler väljer att bosätta sig permanent, säger Elof Hansjons, utbildningsnämndens ordförande.

Eleverna får sin idrottsundervisning i Viksbergshallen som är stor nog för att man ska kunna hålla två lektioner samtidigt. Det finns möjlighet att ha skolavslutningar och andra större samlingar för upp till 750 personer i hallen. Den är också anpassad för föreningslivets behov och ska kopplas till kommunens lokalbokningssystem. Byggnaden värms upp med bergvärme och solceller placeras på taket.

Plats: Viksbergsvägen/Ängsbacken. Anslutande parkering finns.
Tid: 1 september, kl. 14.30.

Välkommen!

Mer information:

Elof Hansjons, ordf. utbildningsnämnden Södertälje kommun 08-523 025 78
elof.hansjons@sodertalje.se
Liselott Nilsson, vd Telge Fastigheter, 08-550 222 11
liselott.nilsson@telge.se
Helene Andersson, pressekreterare Södertälje kommun, 08-523 066 03
helene.p.andersson@sodertalje.se


Korta fakta om Viksbergsskolan:

  • Expansionen av bostäder i Viksberg har skapat behovet av ytterligare en skola. Idag går Viksbergs barn och ungdomar på Brunnsängskolan.
  • Viksbergsskolan kommer kunna ta emot upp till 420 elever i klass F-6.
  • Fastigheten kommer bestå av en skolbyggnad med matsal och tillagningskök samt en idrottshall i samma storlek som Pershagenhallen.
  • Utomhusmiljön får flera pedagogiska inslag så som uteklassrum, odlingsplats, scen, hinderbanor, lekplatser och en stor fotbollsplan.


Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

vxl: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press

www.twitter.com/sodertalje

www.facebook.com/sodertalje