Pressinbjudan: Förhandsvisning av Tiden är som en vind

Välkommen till en förhandsvisning av Södertälje konsthalls nya utställning Tiden är som en vind, en retrospektiv utställning av Karin Frostensons verk. På förhandsvisningen medverkar konstnären och det finns möjlighet att ställa frågor.Tid: torsdag den 15 mars kl. 13.00

Plats: Södertälje konsthall, Lunagallerian 4, Södertälje

Karin Frostensons konstnärliga bana startade i början av sextiotalet. Hon tillhör generationen av gränsöverskridande bildkonstnärer. Ur ett internationellt perspektiv är hon en av de första konstnärerna som arbetade med serier som metod i sitt konstnärskap. Serietecknandet, ett av pop-konstens signum, tillämpades redan från början och visas i utställningen med en tuschteckning utan titel från 1960.

Karin Frostenson arbetade även tillsammans med andra framstående konstnärer som Lars Hillersberg, Lena Svedberg och Carl-Johan de Geer med undergroundtidningen Puss där hon bidrog med ett femtiotal serier och illustrationer.

— Det är svårt att sätta etikett på Frostensons konstnärsskap, hon rör sig emellan olika världar, säger Kristina Möller på Södertälje konsthall. Hennes olika stilar blir en kommunikation, i ena delen pop-konsten med dess snabba och direkta budskap som uppmärksammar oss på det vardagliga. I den andra delen ett inåtvänt och inkännande måleri som inte berättar för oss vad som sker utan snarare pickar på hjärnan tills den börjar fundera.

Mer information:

Kristina Möller, chef på Södertälje konsthall, Södertälje kommun, 08-523 021 17, kristina.moller@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje