Pressinbjudan: två nya utställningar på Södertälje konsthall

Varmt välkommen till en pressvisning av Södertälje konsthalls nya utställningar. På spaning efter den tid som flytt är en jubileumsutställning som visar verk ur Södertälje kommuns konstsamling, och The future was at her fingertips, en installation om cyberfeminism och teknikhistoria ur ett feministiskt perspektiv.

Tid: den 7 juni kl. 13

Plats: Södertälje konsthall, Lunagallerian, Storgatan 15, Södertälje

Södertälje konsthall fyller 50 år i år och firas med utställningen På spaning efter den tid som flytt. Sedan invigningen 1968 har Konsthallen visat över 500 utställningar, och i den nya jubileumsutställningen visas ett axplock av Södertälje kommuns konstsamling som innehåller över 6000 konstverk. Utställningen visar upp en bredd av konstnärliga uttryck som grafik, måleri, skulptur, teckning, textil och video.

Installationen the future was at her fingertips - digital ambivalence, cyborging and technofeminism är producerad av konstnärerna Sonia Hedstrand, Anna Kinbom, Rut Karin Zettergren (Sverige) och Choterina Freer (Storbritannien) som tillsammans utgör kollektivet 0s+1s Collective. Installationen är resultatet av ett femårigt samarbete kring cyberfeminism och teknikhistoria ur ett feministiskt perspektiv. För den nyfikne ges möjlighet att ta del av den referenslitteratur som använts i arbetet med installationen och kollektivets egna artiklar.

Utställningarna invigs den 9 juni kl. 13 och visas på Konsthallen till och med den 25 augusti.

Mer information:

Kristina Möller, chef/utställningsintendent Södertälje konsthall, 08- 523 021 17, kristina.moller@sodertalje.se

Sarah Gaurino Florén, intendent/konstpedagog, Södertälje konsthall, 08- 523 021 13, sarah.floren@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje