Releasekalas på biblioteket

Stadsbiblioteket bjuder på släppkalas för boken "Rekord, Fatima!". Det är en bok om hur unga tjejer kan växa, ta plats och få stärkt självkänsla genom fotboll.

Stadsbiblioteket bjuder på släppkalas för boken "Rekord, Fatima!". En bok om hur unga tjejer kan växa, ta plats och få stärkt självkänsla genom fotboll.

– Det känns härligt att kunna se konkreta exempel på hur litteratur och idrott kan förenas till en gemensam positiv kraft. Boken är också välbehövlig och efterlängtad, det behövs fler fotbollsspelande tjejer i bokhyllorna helt enkelt, säger Catharina Fogelström, bibliotekschef i Södertälje kommun.

Boken är inspirerad av spelarna i organisationen Futebol dá forças fotbollslag, Flickor -04 United i föreningen HBK United i Skäggetorp i Linköping. Den är skriven av Marin Salto och illustrerad av Matilda Salmén.

– Vi ser ett stort behov av att höja tjejers röster och normalisera det faktum att tjejer spelar fotboll. Att vara med och ta fram en bok som handlar om tjejfotbollsspelare är för oss ett utmärkt sätt att skapa en respekt för allas lika värde, säger Ida Wahlström, verksamhetsledare för Futebol dá força i Sverige och Finland.

Arrangörer för releasekalaset är Biblioteket i Södertälje, Futebol dá força och bokförlaget OLIKA.

Tid: torsdag den 14 januari kl. 17.00
Plats: Södertälje Stadsbibliotek, Hörsalen

 

Mer information:
Catharina Fogelström, bibliotekschef, 08- 523 022 59, catharina.fogelstrom@sodertalje.se
Ida Wahlström, verksamhetsledare Futebol dá força, 070-337 40 77, ida@futeboldaforca.com
Angelica Vallgren, PR- och pressansvarig, 08-523 066 03, angelica.vallgren@sodertalje.se