RFSL Södertälje mottagare av årets 5i12-pris

Årets 5i12-pris tilldelas RFSL Södertälje. Det offentliggjordes idag av juryns ordförande Elof Hansjons vid en manifestation på Stora torget prick fem i tolv.

Årets 5i12-pris tilldelas RFSL Södertälje. Det offentliggjordes idag av juryns ordförande Elof Hansjons vid en manifestation på Stora torget prick fem i tolv.

RFSL Södertälje är en nystartad avdelning inom RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, som arbetar för att skapa ett öppnare Södertälje som står upp för allas lika värde och rättigheter. I maj arrangerade de Södertäljes första Pridetåg med 900 deltagare. Juryns motivering:

För att de i mångfaldens och toleransens anda fick Södertälje på fötter, i ett tåg som inte lämnar någon kvar på perrongen, ett tåg utan slutstation, ett regnbågståg där all kärlek räknas. 2017 års 5i12-pris går till RFSL Södertälje.

Bland årets finalister till 5i12-priset fanns också Rasmus Steyner Randén och BB Södertälje.

Under manifestationen bjöds det på musikframträdanden från ungdomar som deltog i Turning Tables projekt i Fornhöjden tidigare i år.

Årets jury består avElof Hansjons, kommunalråd, Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition, Stefan Hollmark, vd Telge, Mikael Alfredsson, kommunpolis, Rickard Sundbom, stadsdirektör och Tomas Karlsson, politisk redaktör på Länstidningen i Södertälje.

5i12-priset som delas ut för att uppmärksamma en person eller organisation som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Priset har delats ut sedan 1993 i Södertälje. Detta sker varje år den 5 december fem i tolv. Priset delas ut tillsammans med Länstidningen i Södertälje.

Mer information:

Elof Hansjons, kommunalråd (S), 08-523 025 78, elof.hansjons@sodertalje.se

Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition (M), 08-523 037 17, marita.larnestad@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se