Rickard Sundbom föreslås bli Södertälje kommuns nya stadsdirektör

Idag presenterade kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), Södertälje kommuns nya stadsdirektör Rickard Sundbom.

Idag presenterade kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), Södertälje kommuns nya stadsdirektör Rickard Sundbom.

– Södertälje växer och befinner sig i en spännande fas. Vårt mål med rekryteringen har varit att hitta en av Sveriges bästa ledare som kan vara med och utveckla kommunen till en attraktiv stad och arbetsplats, dit man söker sig för att bo och arbeta. Mina förväntningar på Rickard är höga, säger Boel Godner.

Rickard Sundbom är en erfaren ledare med bakgrund inom offentlig verksamhet såväl som militär och underrättelsetjänst. I dag leder han arbetet för 1400 medarbetare i egenskap av kommunchef i Lycksele kommun.

– Södertälje befinner sig i en expansiv period med ökat bostadsbyggande, satsningar på att utveckla stadskärnan och nya företagsetableringar. Men det finns självklart också utmaningar att arbeta vidare med, att vara en stor arbetsgivare i en expansiv region är en av dem. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med dessa frågor, säger Rickard Sundbom.

Kommunstyrelsen fattar beslut om tillsättning av tjänsten vid ett sammanträde fredagen den 30 september. Rickard Sundbom tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2017.

Mer information:

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, 070 562 8077, boel.godner@sodertalje.se