Sankta Ragnhildsmedaljen till journalisten Samir Abu Eid

Sankta Ragnhildsmedaljen belönar personer som har gjort och gör stora insatser för Södertälje och kommunens medborgare. 2018 års Sankta Ragnhildsmedalj tilldelas journalisten Samir Abu Eid.Representationsgruppens motivering:

Samhällsengagerad journalist, utrikes- och Mellanösternkorrespondent med rötter i Södertälje och Palestina. Som utrikeskorrespondent har Samir Abu Eid arbetat på några av världens mest oroliga platser. Med livet som insats har han rapporterat från krigets Syrien, Irak och Libyen. Han har på ett enkelt och opartiskt sätt förklarat komplicerade världspolitiska frågor. Samtidigt har han låtit oss komma i kontakt med människor som flytt från krigets fasor.

Samir Abu Eid är som utrikeskorrespondent på TV4 Nyheterna en välkänd person i teverutan. Han har tidigare varit Mellanösternkorrespondent på SVT och nyhetsreporter på SVT:s Rapport och ABC. Han har också varit programledare för ”Korrespondenterna” och ”Samirs Sverige”, och gjort nyhetsdokumentärerna ”Maleks dröm” och ”En förlorad generation?”. Samir Abu Eid är född 1973 och uppvuxen i Södertälje.

Årets medalj delas ut av Södertälje kommunfullmäktige i samband med firandet av Sveriges nationaldag på Torekällberget den 6 juni.

Mer information:
 

Besim Aho, ordförande i kommunfullmäktige (S), 08-523 036 20, besim.aho@sodertalje.se  

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje