Skolan i Viksberg är invigd!

I dag invigdes den nya grundskolan i Viksberg för elever i årskurs F–6. Skolans arbete präglas av rörelse och aktivitet, och den har ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Under invigningen fick besökarna höra flera tal, bland annat av rektor Jan Lindgren och kommunstyrelsens ordförande Boel Godner. Det bjöds också på sång, och eleverna visade tillsammans med lärarna prov på de pulsgympapass som inleder alla skoldagar. 

– Nu inviger vi för första gången på flera decennier en ny skola i ett nytt område i Södertälje. Jag är tacksam för alla som varit med och byggt upp en så fin skola. Nu startar arbetet från lärare och elever att fylla skolan med flit och kunskap,säger Elof Hansjons (S), utbildningsnämndens ordförande.

Skolan är en miljöcertifierad byggnad som värms upp genom bergvärme med solceller på taket. Utomhusmiljön får flera pedagogiska inslag som uteklassrum, odlingsplats, scen, hinderbanor och lekplatser. Tanken är att skolan ska präglas av rörelse och aktivitet samt ha ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

– Det känns otroligt kul och värdefullt att få öppna en ny skola. Det är ett kvitto på att kommunen växer och att behovet av skolplatser ökar. Byggandet av skolan har kantats av ett fint samarbete mellan alla inblandade, vilket har resulterat i vackra och funktionella lokaler, säger Jenny Stanser, verksamhetschef för grundskolan i kommunen.

Hon fortsätter:

– Skolans natursköna läge rimmar väl med skolans tankar framåt där de betonar vikten av rörelse och hållbarhet. Det här är ytterligare en pusselbit i vårt kvalitetsarbete för grundskolorna i Södertälje.