Skulpturverket Skogen återuppförs

Lenny Clarhälls verk Skogen återuppförs och den nya platsen för det omtalade skulpturverket är Stadshuset. Idag presenterades skulpturverket för media av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner, ordförande i kultur- och fritidsnämnden Anna Bohman Enmalm och konstnären själv, Lenny Clarhäll.

Skogen av Lenny Clarhäll var specialbeställt för det nya stadsbiblioteket som invigdes 1978 i Lunagallerian. Skulpturverket blev uppmärksammat långt utanför Södertälje. Inför ombyggnaden av biblioteket 2005 plockades det ner eftersom det inte längre fick plats.

Nu återuppförs en omarbetad version av konstverket på en plats där många Södertäljebor får ta del av det. Under 2018 firar Stadshuset 10-årsjubileum, och då det också är 40 år sedan Skogen uppfördes och samma år som konstnären firar 80 år.

Lenny Clarhäll är en av Sveriges mest etablerade skulptörer och upphovsman till flera offentliga verk. Han är utbildad vid Konstfack i Stockholm och Konstakademien i Köpenhamn, och bosatt och verksam i Hölö sedan 1968.

Arbetet har redan påbörjats på plan 1 (utanför restaurangen) och beräknas vara klart i februari/mars.

Skogen av Lenny Clarhäll