Tack till alla som var med och bidrog till att Södertälje Företagardag 2018 blev en succé!

En fullbokad Frukostklubb med föredragshållare som fångade publikens intresse. Nöjda utställare och många besökare. Fler pristagare än någonsin som hyllades för sina insatser för Södertäljes bästa på Södertäljegalan. Årets Företagsdag kan inte beskrivas som annat än en succé.

Södertälje Företagardag arrangeras årligen av Destination Södertälje tillsammans med Företagarna Södertälje/Nykvarn och Stockholms Handelskammare. Syftet med Företagardagen är att skapa en arena för möten mellan det lokala näringslivet, kommunen, organisationer och allmänheten med målet att stärka Södertäljes företagsklimat, varumärke och attraktionskraft. Dagen består av tre delar med Frukostklubben, företagsmässan- och slutligen avslutar med Södertäljegalan.

Vi startade dagen med att Boel Godner invigde Frukostklubben som traditionsenligt genomfördes i Scaniarinken. Jacob Lundberg (VD Adecco) och Tomas Björck (VD Björcks Resor) berättade om vikten att delta på mässan och hur det är att driva företag i Södertälje. Ungt Företagande var även på plats med representanter från Täljegymnasiet och NTI-gymnasiet. På programmet stod även en presentation av de unga företagarna Marie och Roberta som har skapat företaget Brightselfie. Frukostklubbens huvudtalare var Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, och utsedd till Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna.

Klockan 11.00 öppnades dörrarna till Södertälje Företagardag. I år deltog ca 100 utställare och besöktes av ca 2000 personer. En del av Företagardagen var Jobbtorget, medfokus på jobb och kompetensförsörjning. Här fanns regionens största arbetsgivare på plats för att diskutera arbete, kvalifikationer och möjligheter med besökare.

Dagen avslutades med årets upplaga av Södertäljegalan. Galan syftar till att lyfta fram och uppmärksamma företag, organisationer, föreningar och individer som gör eller har gjort något bra för Södertälje. Tillsammans skapade vi en fantastisk kväll med god mat, underhållning och prisutdelning till bland annat Årets Företagare, Årets Nyföretagare, Årets Hållbarhetspris och Årets #täljekärlek. Här finns det mer information om pristagarna.