Södertälje hjälper polska brandstyrkan

Under lördag eftermiddag kommer de 44 polska brandbilarna, som hjälpt till att bekämpa skogsbränderna i Sverige, till Södertälje för att tanka sina fordon. Södertälje kommun har upplåtit en större parkeringsyta i Almnäs, och har även ordnat så att brandsoldaterna får fika under eftermiddagen.

Brandbilarna kommer att tankas med diesel som Försvarsmakten förser dem med. Totalt handlar det om cirka 110 polska brandsoldater som hjälpt till att bekämpa skogsbränderna som den senaste tiden pågått runt om i Sverige. De kommer göra ett kort stopp under lördagseftermiddagen i Södertälje för att tanka och sedan åka vidare mot Ystad, Trelleborg, för att då med båt ta sig hem till Polen.

När frågan kom från Ledningsregementet i Enköping om de kunde få stå på kommunal mark i Södertälje för att tanka sina bilar var svaret givet.

- Självklart ställer vi upp när de har gjort en sådan insats för Sverige. Vi har nu också ordnat så att vi kan dela ut fika, kaffe, bullar och frukt till de dryga hundratalet brandsoldater när de kommer hit, säger Klas Wallin, fastighetsförvaltare på Samhällsbyggnadskontoret.

Under eftermiddagen kommer också vattenflaskor med Södertäljes egna framtagna Pride-logotyp, ”Södertälje – proud to be pride” att delas ut till törstiga brandsoldater.