Södertälje kommun arrangerar CAMP 65+, världens första vintage-kollo

Den 24 maj kl. 10-14 bjuder Södertälje kommun in alla över 65 år till världens första vintage-kollo. Då fylls Södertälje centrum av en lite galen mix av roliga, involverande och sociala aktiviteter för seniorer i ”alla åldrar, hälsor, bakgrunder och livssituationer”.Syftet är att målgruppen ska tycka att det är roligt att röra på sig.

– Vi vill arrangera ett socialt evenemang där man kan träffa andra och samtidigt röra på sig tillsammans, säger projektledare Lars Ahlin på Kultur 365. Vi vill visa upp föreningar och företag i Södertälje som arbetar med att sätta personer över 65 år i rörelse.

Camp 65+ genomfördes som en friluftsaktivitet förra året. Då var den förlagd till Södertälje IP. I år genomförs aktiviteterna i Södertälje centrum, i området mellan Stora torget och Saltsjötorget.

– Förra årets aktiviteter var väldigt uppskattade, säger Lars Ahlin. Nu gör vi evenemanget mer tillgängligt, både för de medverkande seniorerna och för dem som vill titta på aktiviteterna.

På programmet finns bland annat Dansathon, Fulslipsamnesti, Buss Drag-Show, CityMon Go, Gå-fotboll, Rörelse-Bingo, Pensionär Parkour, Vardagsrums-Gym och prova på Nyfika.

Kultur 365 har dessutom bjudit in Södertäljes politiker att medverka i en mobil-film-festival. De får spela in korta filmer med mobiltelefoner där de visar och berättar hur de skulle vilja utveckla Södertälje city att bli ännu mer inbjudande för seniorer att kunna vara i rörelse, involvera sig i olika aktiviteter och skapa sociala kontakter.

Det kostar inget att ta del av programmet, som arrangeras av Kultur 365 i samarbete med Södertälje Centrumförening och Destination Södertälje.

Mer information:

Lars Ahlin, producent på kultur- och fritidskontoret, 08-523 034 49, lars.ahlin@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje