Södertälje satsar på idrottande pensionärer i Camp65+

Tisdagen den 13 juni utmanas pensionärerna i Södertälje kommun på mångkamp. På Södertälje idrottsplats ges bland annat möjligheten att växla upp sina krafter i en 30-meters hinderbana där elitidrottare medverkar. Målet är att öka folkhälsan.

Tisdagen den 13 juni utmanas pensionärerna i Södertälje kommun i mångkamp. På Södertälje idrottsplats ges bland annat möjligheten att växla upp sina krafter i en 30-meters hinderbana där elitidrottare medverkar. Målet är att öka folkhälsan. 

På programmet står en rad olika aktiviteter, bland annat boule, stavgång, stövelkastning, roddmaskin och yoga. Malin Ewerlöf finns på plats och ger tips på löparteknik, och vid fotbollsmålen finns det chans att öva straffläggning. Alla över 65 år är inbjudna. Bakom idén står Lars Ahlin, kulturmäklare på kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun.

– Camp65+ utmanar synen på den äldre människan, idag är många 65-plussare väldigt pigga, säger Lars Ahlin. Vi har arbetat med att kunna erbjuda en bredd av aktiviteter och ha olika grader av utmaningar för att kunna nå så många pensionärer som möjligt.

Det är första gången Södertälje kommun arrangerar Camp65+.

– Det här är en idé som vi har planerat länge, och tillsammans med många friskvårdsaktörer i kommunen har vi arbetat fram ett bra program, säger Lars Ahlin. Att röra på sig och tycka det är roligt är otroligt viktigt, och det här är ett sätt att öka folkhälsan. Förutom motionen finns också ett socialt perspektiv, där det idrottsliga mötet kan vara ett sätt för de medverkande att hitta nya vänner.

Många aktörer är involverade, bland annat kommunens rehab-institutioner tillsammans med Actic, Friskis & Svettis och Korpen. En lista över aktörer och programpunkter finns publicerade på kommunens webb.

Programmet invigs av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner och stadsdirektör Rickard Sundbom kl. 10.00, och pågår mellan kl. 10-13.

Camp 65+ arrangeras av Kultur 365, ett samarbete mellan kommunens kultur- och fritidskontor och social- och omsorgskontoret.

Mer information:

Lars Ahlin, kulturmäklare på kultur- och fritidskontoret, 08-523 034 49, lars.ahlin@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se


Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press

www.twitter.com/sodertalje

www.facebook.com/sodertalje