Stålhamraskolan vann Telges teckningstävling

För tionde året i rad anordnade Telge fastigheter en teckningstävling för fjärdeklassare i Södertälje. Årets tema var Framtidens skolgård.

När klass 4A från Stålhamraskolan kom till Stadshuset i dag trodde eleverna att ett studiebesök med rundvandring väntade. Men i stället väntade representanter från Telge fastigheter med en överraskning, nämligen att klassen vunnit årets teckningstävling och 4000 kronor till klasskassan. Det vinnande bidraget har ritats av Sam Mardini och har tryckts upp på en canvastavla som kommer att hänga i foajén i Stadshuset under 2018.

- Det är jätteroligt att få vinna, berättar Sam. När jag ritade teckningen tänkte jag inte så mycket på hur skolgården ser ut i dag, den är ganska vanlig, utan bara på vad jag skulle tycka var roligt om jag fick bestämma helt själv.

- Jag förstod att Sams teckning skulle ha en bra chans i årets tävling, säger Emelin Makdissi-Elias, klasslärare för 4A på Stålhamraskolan. Hon har lagt ner så mycket tid och energi på den här teckningen och använt sin fantasi.

Motivering till det vinnande bidraget:
Med lekfulla färger och smarta lösningar har årets vinnare av Telge fastigheters teckningstävling visat att en framtida skolgård vi både inspireras av och längtar till. Vi ser fram emot 3D-glasögon, personliga armband med ringklocka för rastens slut och robotlek bland mycket annat. Årets vinnarbidrag är ritat av Sam Mardini i 4A på Stålhamraskolan.