Statsminister Stefan Lövén bjöd in till pressträff på Heijkensköldska vård- och omsorgsboende i Södertälje kommun

Statsminister Stefan Lövén inledde 1 maj med att besöka Heijkensköldska vård- och omsorgsboende i Södertälje kommun där han presenterade delar av regeringens satsningar inom bland annat äldreomsorgen.                                                 - Vi är väldigt glada och stolta över att statsministern valde att komma till oss idag, säger Mats Karlsson, resultatområdeschef för äldreomsorgen i Södertälje kommun, och att vi fick visa upp vår fina verksamhet.

Pressträffen hölls klockan 10.15, men redan klockan tio kom statsministern till boendet. Han välkomnades av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner och chefen för äldreomsorgen Mats Karlsson, och Socialdemokraterna i Södertälje bjöd in statsministern till förmiddagsfika tillsammans med boende, medarbetare och inbjudna partiveteraner.

Bild på Stefan Lövén.

- I Södertälje kommun är dagens och framtidens äldreomsorg ett viktigt område och hur vi ska utveckla den för att möta framtidens behov är något vi arbetar intensivt med, säger Mats.

- Som exempel kan nämnas vårt arbete med att förbättra måltidsmiljön vilket innefattar hela kedjan från råvara till dukat bord. Vi satsar också på att förbättra arbetsvillkoren inom äldreomsorgen, där vi tillsammans med medarbetarna ställer oss frågan hur det är att arbeta inom äldreomsorgen när det är som bäst och utifrån den frågeställningen arbetar fram en ny struktur för vår organisering.

Efter pressträffen åkte Stefan Lövén vidare för att bland annat första maj-tala på Norra Bantorget i Stockholm.

Fotograf: Tim Mårtensson