Sveriges bästa sommarjobb finns i Södertälje. Här spelar kidsen rock’n’roll och får betalt!

4e5t g


Sommar, sommarlov och sommarjobb. Så ser det ut för många ungdomar i Södertälje kommun just nu. För de ca 60 ungdomar som fått jobb på Kulturskolan blir det mycket mer än bara sommarjobb. De provar på sitt drömyrke i sommar.

Vecka 26 börjar ungdomarna att jobba på olika platser i Södertälje. Politikertorget, Torekällberget och gångtunneln mellan Södertälje centrum och Stadshuset är några av arbetsplatserna för rockmusiker, konstnärer och salongsmusiker i sommar.

Även Södertäljes näringsliv välkomnar Kulturskolans sommarjobbsinitiativ:

– Vi vill ha underhållning och liv på stan och vi vill att ungdomar ska få jobb. Kulturskolans sommarjobb ger båda delarna, vi vill självklart stödja ett sådant initiativ, säger Lena Schulte, centrumledare i Södertälje centrumförening.

På tisdag den 22 juni klockan 15.00 är representanter för media välkomna till Kulturskolans cafeteria. Här kan ni träffa konstelever, dokumentärfilmare och en av de tre rockgrupperna. Medlemmar ur mässingssextetten, gycklargruppen, salongsorkestern och några av handledarna är också på plats. Ni kan dessutom träffa samarbetspartners från Centrumföreningen.

Tid: tisdag den 22 juni klockan 15.00

Plats: Kulturskolans cafeteria, Västergatan 4, Södertälje

Välkomna!

Mer information:

Ola Bjerding, chef på Kulturskolan, 08-523 015 39, ola.bjerding@sodertalje.se

Lena Schulte, centrumledare, 070-585 66 95, schulte.schulte@gmail.com