Tack för årets prideparad i Södertälje!

Drygt 1 000 personer gick i lördagens prideparad i Södertälje. Från Södertälje kommun gick ett 40-tal medarbetare från olika verksamheter. Vi vill tacka alla er som engagerat er i pride.

Förra året arrangerades Södertäljes första prideparad. Arrangören RFSL Södertälje uppskattade då att cirka 900 personer deltog. I år tågade drygt 1 000 personer från Stadsparken i Södertälje, genom Södertälje centrum, och sedan tillbaka till Stadsparken.

Stadsdirektören höll tal - se videoklipp med talet

Från Södertälje kommun deltog ett 40-tal medarbetare, bland annat från Ung Fritid, Igelsta grundskola, Täljegymnasiet, Destination Södertälje och kommunens kommunikationsavdelning. Flera av de politiska partierna fanns också på plats i paraden.

Efter paraden hölls tal på scenen i Stadsparken, en av talarna var stadsdirektör Rickard Sundbom, som även gick i paraden. Rickards tal filmades och finns på kommunens Facebook, länk videon, extern länk öppnas i nytt fönster

Han riktade ett stort tack till RFSL för att de ordnar prideparad i Södertälje. RFSL Södertälje fick 5i12 priset av kommunen 2017 (läs mer om det i webbnyheten).

En tydlig värdegrund

I sitt tal underströk Rickard Sundbom att det är viktigt för kommunen att ta ställning i frågor som rör hbtq-personers rättigheter. Kommunen har en tydlig värdegrund: respekt för individen, olikheter är en styrka och mer än förväntat. I Södertälje kommun respeketars alla oavsett kön etnicitet, eventuell funktionsnedsättnigar, religion eller sexuell läggning.

Södertälje kommun vill tacka RFSL Södertälje, alla medarbetare i kommunen - och alla andra personer och organisationer, föreningar, förbund, som engagerade sig i årets prideparad. Tack för en lyckad parad!

Bilder från paraden

Här nedan är bilder från prideparaden. Foto: Åsa Ibrahim