Traditionell julmarknad på Tallhöjdens vård-och omsorgsboende

Inför helgerna pågår mycket julstök på kommunens vård- och omsorgsboenden. Tisdagen den 18 december anordnade Tallhöjdens vård-och omsorgsboende sin traditionella julmarknad för boende och anhöriga.

- Vi vill att de boende ska få uppleva en riktig julmarknad och en riktig nordisk julmarknad anordnas utomhus konstaterar Rana Mohabbati, resultatenhetschef på Tallhöjdens vård och omsorgsboende.

Boendets personal hade dukat upp ett långbord med julgodis, pepparkakor, hembakta kakor, lussebullar samt glögg, julmust och kaffe. Både personal och boende har lagt ner mycket jobb på att anordna julmarknaden och de handarbeten som finns till försäljning. Personal och anhöriga hjälps åt att klä på, stödja och rulla ut de boende i den vackra vinterdagen.

- Känner du, det snöar, säger en undersköterska till en äldre dam som hon skjuter fram i rullstolen, varpå hon plockar upp en handfull snö från marken som hon lägger i hennes hand.

Julmusik strömmade ur högtalarna, de 20 talet anhöriga umgicks med sina nära och kära i flödet av de 50 talet boende som deltog i firandet en kortare eller längre stund.

- Du har så glada ögon skrattar Tallhöjdens resultatenhetschef Rana Mohabbati, omväxlande på svenska och engelska till en boende som tidigare i livet bott i Australien.

Alla boende blir sedda, alla 24 medarbetarna tycks känna till förnamnet på de boende. Namn och varma julhälsningar flyger genom luften på olika språk mellan skymningen sänker sig över de höga tallarna på Talllhöjden.