Välkommen till en utbildningskväll om Grannsamverkan!

Grannsamverkan är en effektiv metod för att förebygga brott och öka tryggheten bland de boende. Nu bjuder Södertälje, Nykvarn och Salems kommuner tillsammans med polisen in till ett utbildningstillfälle den 17 april. Mötet riktar sig både till personer som är intresserade av att starta upp Grannsamverkan i sitt bostadsområde, och till personer som redan är engagerade i Grannsamverkan.

Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området. Grannsamverkan handlar också om att få kunskap om hur man skyddar sig, vilket kan avskräcka och försvåra för tjuven. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden.

På mötet presenterar kommunpolis Mikael Alfredsson och säkerhetssamordnare Michael McCarthy på Södertälje kommun grunderna för grannsamverkan, såsom minimikrav, rekommendationer, förebyggande information och stöldskyddsmärkning.

Mötet är kostnadsfritt och öppet för alla, men det är viktigt att anmäla sig innan. Anmälan görs via mejl till michael.mccarthy@sodertalje.se

Plats: Södertälje stadshus, konferenslokal Dirigenten, plan 1
Tid: tisdag den 17 april, kl. 18:00 – 20:00

Vid frågor kontakta följande samordnare:

Michael McCarthy, Södertälje kommun , 0766-482161 eller michael.mccarthy@sodertalje.se

Victoria Skynäs, Salems kommun, 08-532 598 37 eller victoria.skynas@salem.se
Annemari Klaric, Nykvarns kommun, 08-555 010 81 eller annemari.klaric@nykvarn.se

Mikael Alfredsson, Södertälje lokalpolisområde, kommunpolissodertalje.regionstockholm@polisen.se

Varmt välkomna!