Välkomna till invigningen av Södertäljes nya dansbana!

På lördag den 8 september kl. 14.30 invigs en helt ny modern dansbana. Här finns möjlighet för vem som helst att spontant koppla upp sig via Bluetooth, spela musik och dansa. Alla är välkomna till invigningen!

Den nya dansbanan är en del av kommunens satsningar på spontanidrottsplatser. På en spontanidrottsplats kan flera olika sporter utövas och inga bokningar görs och det kostar inget för utövarna.

– Satsningen på en ny offentlig plats för dans förstärker och utvecklar dagens skate-, parkour- och klätterpark vid Sydpoolen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Bohman Enmalm (S). Många tjejer i Södertälje är intresserade av dans, och det vill kommunen främja. Vi ser den nya dansbanan som en viktig jämställdhetssatsning.

Anläggningen har utformats i nära samverkan med föreningslivet, kulturskolan och samhällsbyggnadskontoret. Platsen på Östra Kanalgatan har noggrant valts ut efter synpunkter från dansföreningarna JAM:s unga kvinnliga dansare och Boogie Lovers i Södertälje.

Dansbanan har utformats av föreningen Dansbana! ihop med dansare i Södertälje. Dansgolvet täcks av en kupol med mönster som är skapade av Grafikens Hus i samarbete med formgivaren Sepidar Hosseini och bildklassen AEBD15 på Wendela Hebbegymnasiet under ledning av bildlärare Karin Bernestedt.

Varmt välkomna till invigningen!

Plats: Östra Kanalgatan 2, Södertälje (intill Sydpoolen och skate- och parkourparken)

Tid: lördag den 8 september kl. 14.30