2019

Carina Bergh från Järna RK är Årets ridlärare

Ridlärare tillsammans med elev och häst

2019-11-21

Årets ridlärare finns i Järna och tillhör Järna Ridklubb! Det är Svenska Ridsportförbundet som varje år delar ut utmärkelsen "Årets ridlärare" för att lyfta och uppmärksamma det goda ledarskapet inom ridsporten. Priset delas ut i samband med Ryttargalan den 27 november på Grand Hôtel i Stockholm.

Carina Bergh är engagerad och aktiv i Järna ridklubb sedan 14 år tillbaka och har varit med och utvecklat ridklubben som förening och som mötesplats. Carina har länge engagerat sig inom ridsporten i Södertälje.

- "Vi bodde nära Södertälje Ridklubb då och det blev min plats att vara på, och känna att jag fick växa och bli stark. Alla som jobbade på ridskolan var så fantastiska, de såg alla och tog hand om en. Nu är det min tur att ge tillbaka och lyfta andra." säger Carina Bergh till Svenska Ridsportsförbundet. 

Priset Årets ridlärare finns för att lyfta det goda ledarskapet och delas ut av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med Granngården.

- "Det har varit fantastisk att få leva den här drömmen. Jag började rida när jag var sju och sedan jag var sjutton år har jag jobbat på ridskola."
- "Det är så hedrande att få det här priset som så många av mina förebilder fått tidigare. Jag är så stolt!" säger Carina Bergh till Svenska Ridsportsförbundet. 

Nomineringen lyder

Hennes genuina kunskap, smittande energi och djupa respekt för hästar och människor gör henne till en ridlärare i världsklass. Och tack vare Carinas driv och målmedvetenhet, har Järna Ridklubb en helt ny anläggning med en verksamhet i toppklass.

Nu får Carina Bergh ta emot priset "Årets ridlärare 2019" på Ryttargalan den 27 november på Grand Hôtel i Stockholm. Utöver utmärkelsen så erhåller vinnaren ett stipendium om 10 000 kronor.

Om Carina Bergh

Född: 1965
Hemmaklubb: Järna Ridklubb
Moderklubb: Södertälje RK
Bor: Vagnhärad
Ridlärarutbildning: SRL II
Rider: Egna dressyrhästen Chiara just nu på Msv-nivå  (Chiara, f 2102 e. Don Primero u. Rebecca ue. Amiral uppf: Jenny Larsson och Sven André),
Fler intressen: Golf, resa och att se bra ridsport. ”Jag älskar ju ridsport”
Bland eleverna: Peder Fredricsons hästskötare Malin Henlöv  ”Jag är så stolt över henne”