Eduardo Morris blir ny chef på Södertälje stadsscen

Idag blev det klart att Eduardo Morris får fortsatt förtroende och tar över ledarskapet för Södertälje stadsscen. Han tillträder uppdraget som ordinarie enhetschef för Södertälje stadsscen den 1 juli.

- Det känns tryggt och roligt att Södertälje stadsscen nu kan fortsätta sitt arbete med att bli alla södertäljebors vardagsrum. Eduardos tydliga och utvecklingsinriktade ledarskap är en viktig pusselbit i det arbetet, säger Helena Hellström, tillförordnad kultur- och fritidschef i Södertälje.

- Känner mig stolt, glad och ödmjuk över att ha fått förtroendet att förvalta och utveckla stadsscenens verksamhet. Stadsscen är en otroligt spännande scenkonstinstitution med fantastiska och engagerade medarbetare som producerar scenkonst av hög kvalitet. Det är en institution som verkat i snart 40 år och har en stark position i Södertälje. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Stadsscen konstnärliga uppdrag att skapa angelägen scenkonst, säger Eduardo Morris.

Eduardo Morris tillträdde som tillförordnad enhetschef för Södertälje stadsscen maj 2018. Han inledde sin karriär inom Södertälje kommun år 2002. Eduardo tar över som ordinarie enhetschef för Södertälje stadssscen från och med den 1 juli.