Fira de svenska mästarna i basket – 18 maj

Södertälje Kings vinner SM-guld i basket 2019.

Efter en fantastisk säsong vann SBBK: s herrar Södertälje Kings basketfinalen över Borås Basket. Det blev basketfest i Scaniarinken och nu är det dags att hylla Södertälje Kings. På lördag är alla välkomna till Stora torget i Södertälje, kl. 13.00.

Södertälje basketbollklubb – SBBK – har haft en fantastisk säsong och bjudit på en otrolig basketfest i Scaniarinken inför nästan 12 000 åskådare under de tre finalmatcherna som spelades i Södertälje.

I söndags kväll vann de en finalrysare och nu på lördag är det dags att fira de svenska mästarna. Möt laget och ge dem den uppmärksamhet de förtjänar.

Tid: lördag den 18 maj, kl. 13.00

Plats: Stora torget, Södertälje

"Det känns otroligt roligt att Södertälje Kings tar hem SM-guldet till Södertälje. Detta är viktigt eftersom det är ett bevis att ingenting är omöjligt. SBBK fortsätter att vara en god förebild för alla unga i Södertälje.", säger Michael Andersson, förening- och anläggningschef på Södertälje kommun.

Firandet sammanfaller med Street Basket Festivalen som äger rum på Stora torget under ”Sommarkickoff i City” den 18 maj.

För uppdateringar, se Facebook-evenemanget