Frukostmöte - En hållbar destinationsutveckling i Järna

På morgonens frukostmöte lyfte vi frågan hur vi tillsammans kan utveckla Järna till ett levande och blomstrande besöksmål för både turister och invånare.

Samverkan på bred front mellan de som arbetar med upplevelseturism, hotell och boende, handeln i centrum, övrig handel och kommunen kommer att spela en stor roll för att få en framgångsrik utveckling.

Järna har alla förutsättningar med de verksamheter som redan finns på plats. Utvecklingen av Farstanäs, den närodlade matkulturen, den påbörjade infrastrukturen för vandringsleder och cykelleder är bara några exempel.

På agendan var:

  • Cissi Grape projektledare för besöksnäringsfrågor på Södertälje kommun, och hon berättade om sin roll i arbetet med destinationsutvecklingen i Järna.
  • På plats var även ansvarig för Mötesplats för grön utveckling RobinTidblom Under Tallarna, han berättade om deras pågående leaderprojekt som syftar till att utveckla och etablera ett forum för mötet mellan odling, mat och miljö.
  • Per Rosengren försäljningschef på Saltå Kvarn, berättade om deras spännande verksamhetsutveckling som pågår just nu och beräknas vara klar 2023.
  • Dag Klingborg, VD Robygget, berättade om Föreningen Ytterjärna Nätverket.

 

Mötet avslutades med en paneldiskussion om hur vi kan samverka för att utveckla Järna till en destination och hur vi går vidare till nästa steg.

 

Moderator: Monica Ivnäs Näringslivsutvecklare, Södertälje kommun, Enheten för näringsliv och projekt.