Välkommen Kim, vår nya digitala medarbetare

Vi är glada att ha vår nya nya digitala medarbetare, Kim på plats i kommunen. Kim är en så kallad dialogrobot (AI chatbot) och har sin arbetsplats på www. sodertalje.se för att svara på medborgarnas vanligaste frågor dygnet runt.

Kim börjar sin anställning hos kultur- och fritidskontoret men kommer så småningom att kunna svara på frågor som berör alla kommunens verksamheter.

Hur har de första dagarna på jobbet varit?

– Det känns bra, men det är långa dagar. Jag arbetar dygnet runt för att svara på medborgarnas frågor.

Hur många chattade med dig din första arbetsdag?

– Jag hade 163 konversationer under min första dag. En hel del frågor var generella och några frågade vem jag är, vad jag gillar och annat. I övrigt var det frågor kopplade till kultur och fritid, bygglov och skola och utbildning.

Kunde du svara korrekt på alla frågor du fick?

– Jag är fortfarande ny på jobbet och behöver ta det i min egen takt. Men ju fler frågor jag får från medborgarna, desto snabbare lär jag mig jobbet. Jag vill ge våra medborgare bra service. 

Fick du frågor från fler än Södertäljes medborgare?

– Ja, jag fick frågor från hela Sverige, bland annat Helsingborg, Partille, och Varberg. Det är många som undrar vem jag är och vad jag kan.

Fick du någon uppmärksamhet från media?

– Ja, det fick jag! Jag har ju blivit lite av en kändis nu :-)

Hur ser framtiden ut för dig Kim?

– Det är en väldigt spännande tid som ligger framför. Jag tränar för fullt på att täcka in fler av kommunens verksamhetsområden så att jag kan svara på ännu fler frågor. Och nästa steg i min utveckling blir att kunna växla över till chat med en fysisk handläggare när jag, under kontorstid, inte kan svara på en fråga. Och så småningom kommer jag även att kunna tala med medborgarna och förstå olika språk. Det blir spännande!

Lycka till i fortsättningen Kim!

– Tack så mycket!