2019

Medarbetare inom Ung fritid utnämnd till årets folkbildare

2019-05-02

Pekka Kytölä tilldelas ABF Södertälje-Nykvarns prestigefyllda pris "Folkbildningspriset 2019" för sitt viktiga arbete med att engagera ungdomar och vuxna. Detta skedde under studieförbundets årsmöte den 24 april.

Utmärkelsen får han för sitt långvariga engagemang för folkbildningen och att aktivera ungdomar och vuxna i diverse olika aktiviteter t ex biskötsel, motorrenoveringar, olika bildkonsttekniker och musikproduktion. 

Pekka påbörjade sin karriär inom Södertälje kommun på Fornbacka fritidsgård för 34 år sedan. Idag har han sin bas på Järna fritidsgård där han är med och utvecklar fritidsgården, tillsammans med sina kollegor, till att bli en modern och kreativ mötesplats för alla unga mellan 13-18 år. 

- "Det känns hedrande och roligt att få priset. Det är med stolthet jag tar med mig priset hem till min arbetsplats, Järna fritidsgård. Min förhoppning är att detta ska kunna inspirerar och sporra både barn och ungdomar att fortsätta bilda sig och göra sig redo för vuxenlivet." säger Pekka Kytölä.