Medborgardagen

Välkomna lördagen den 23 mars till Medborgardagen i Södertälje stadshus. Europa Direkt kommer såklart att bjuda på intressanta och spännande aktiviteter under dagen. Missa inte.

Europa Direkt Södertälje välkomna er till två evenemang under dagen med fokus på EU och EU-valet. 

De två evenemang vi arrangerar kommer båda att hållas på Estrads scen! 

Komikerduon Anders och Måns frågar ut EU-experter inför EU-valet. 

Anders och Måns har arbetat tillsammans i ca 20 år och haft flera radio,tv och föreställningar ihop. Bland annat har de lett tv-progam som " Anders och Måns och Fråga Anders och Måns" och idag hörs  de i Sveriges radio i sitt program "Så funkar det". Nu kommer de till Södertälje för att ställa de där frågorna som man kanske är lite för obekväm för att fråga själv. Vad är EU och hur funkar det? 

Vi kan även avslöja vilka EU-experterna blir som Anders och Måns kommer att intervjua på lördag på Estrads scen, klockan 12:30-13:15.


Anna Wetter Ryde, är forskare i juridik och arbetar på Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps). Hennes forskning är inriktad på EU:s konstitutionella ordning med särskilt fokus på EU:s lagstiftningsprocess.

samt...


Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Om EU - utfrågning av de politiska partierna - Anders och Måns modererar. 

I år är det alltså val till Europaparlamentet, den 26 maj. Vi vill såklart att alla ska få möjlighet att veta vad respektive parti har för EU-politik. Därför finns en möjlighet att direkt efter föregående evenemang ta del av en kort utfrågning kring detta. Modererar gör Anders och Måns. 

Var: Estrad, Södertälje Stadshus

När: 13:15-13:45

Allt är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs! 

Obs! Europa Direkts monter kommer finnas på entréplan men kommer bara vara bemannat under en viss del av dagen. 

Varmt välkomna!