Nu är antagningen till gymnasiet klar

Idag kom antagningsbeskedet för elever som har ansökt till gymnasiet. Resultaten för årets gymnasieantagning visar att Södertäljes elever i högre grad än tidigare har valt Södertäljes gymnasier som förstahandsval. Täljegymnasiet är mest populärt.

Av 1397 sökande elever i Södertälje har 1253 elever blivit antagna på något av sina val. Av dessa har 63 procent kommit in på sitt förstahansval, vilket är en liten ökning från förra året. Siffran för hela Stockholms län är att 58 procent av alla elever kom in på sitt förstahandsval.

För första gången på flera år är Täljegymnasiet både det gymnasium dit flest Södertäljeelever sökt sig till som sitt förstahandsval, och det gymnasium där flest Södertäljeelever blivit antagna.

För yrkesprogrammen på Torekällgymnasiet finns ett tydligt ökat söktryck på bygg- och anläggningsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet.

Fakta

Från och med idag den 1 juli kan elever logga in med sitt lösenord och se antagningsresultatet på Gymnasieantagningen Storstockholm. Mer information om den slutliga antagningen till gymnasieskolan 2019 finns här.