Ny gruppbostad och servicebostad har öppnat

I november öppnade en ny gruppbostad och en ny servicebostad för personer med funktionsnedsättning i Lina hage. De nya boendena är en del i kommunens satsning för att möta behovet av bostäder med särskild service hos medborgare i Södertälje kommun.

- Det känns väldigt bra att välkomna våra hyresgäster till våra nyrenoverade lokaler och lägenheter, säger Lena Centerholt, resultatenhetschef inom verksamheten för personer med funktionsnedsättning. Vi har valt både färger och inredning med stor omsorg, för att på bästa sätt möta behov hos våra boende och skapa god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Gruppbostaden har sex lägenheter med fullt utrustat kök, sovrum, vardagsrum och badrum. I anslutning till lägenheterna finns ett gemensamt utrymme dit hyresgästerna kan komma för social samvaro. Personal finns på plats dygnet runt och stöttar de boende så att det kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Servicebostaden har nio lägenheter och en gemensam lokal dit hyresgästerna kan komma för att träffa sina grannar eller delta i aktiviteter. Personal finns på plats under vissa tider om dygnet och stöttar och ger hjälp till de boende efter deras unika behov.

Samtliga lägenheter är tillgänglighetsanpassade.

- De gemensamma utrymmena är luftiga och välkomnande, och vi har satsat på digitala lösningar för att vidga våra möjligheter till att kommunicera, berättar Lena.

Vill du läsa mer om olika sorters stöd, se Stöd vid funktionsnedsättning.