Ny i januari

Varje månad välkomnar vi flera nya medarbetare i vår organisation. Nya eldsjälar som blir en del av allas vår vardag. I januari anställdes 89 nya månadsanställda. Passa på att lära känna några som var nya i november!

På bilden från vänster: Ida Mari Essberg, Annika Morelius, Björn Hasselrot. 

Ida-Mari Essberg - Socialsekreterare 

Berätta kort om dig själv
Jag kommer från bevakningsbranschen där jag jobbat som väktare i olika positioner i 11 år. Under de åren har jag hunnit med två utbildningar, den ena till säkerhetssamordnare och den andra till beteendevetare med inriktning mot religion. Jag bor här i Södertälje med min partner, vår inneboende och en katt.

Vad fick dig att söka jobbet?
Utmaningen att få testa på något annat och framför allt möjligheten att få jobba med människor istället för mot dem. Sedan var möjligheten att slippa pendla flera timmar i veckan en glad bonus.

Ser du fram emot något särskilt i ditt nya jobb?
Jag ser fram emot att få utvecklas som person i och med de nya arbetsuppgifterna och för första gången få ingå i ett team istället för att jobba mestadels självständigt.

Vad är dina drivkrafter?
Jag är väldigt serviceminded och drivs av möjligheten att sammanföra detta med riktlinjer och rutiner.

Har du någon oväntad kunskap eller talang?
Jag syr historiska dräkter och kan hantera de flesta typer av handarbeten.

Björn Hasselrot - HR-specialist

Berätta kort om dig själv
Jag bor i Södertälje sedan cirka 15 år tillbaka. Jag har arbetat i Södertälje sedan 2008 men haft ett avbrott och varit iväg och arbetat i det privata under förra året. I mina tidigare roller arbetade jag inom psykiatri och omsorg, sedan 2012 som chef.

Vad fick dig att söka jobbet?
Arbetet som chef är väldigt brett och jag ville få chansen att arbeta mer med de delar som intresserar mig mest såsom exempelvis HR frågor.

Ser du fram emot något särskilt i ditt nya jobb?
Att få bredda min kompetens inom det här området. Sen såklart att jag ska få vara en del av ledarutvecklingsgruppen, det ska bli mycket spännande.

Vad är dina drivkrafter?
Känslan av att det blir sådär bra som man ville ha det. Det ska bli jätteroligt att få vara den som nu stöttar chefer att lyckas med detta.

Har du någon oväntad kunskap eller talang?
Kan jonglera…

Annika Morelius - Specialpedagog

Berätta kort om dig själv
Mitt namn är Annika Morelius och jag har tidigare arbetet som lärare i Solna, Södertälje och Salems kommun. Intresset för specialpedagogik har alltid funnits och år 2008 började jag läsa till en specialpedagogexamen, för att därefter få tjänst på skola som specialpedagog. Närmast kommer jag från Skolverket där jag arbetade som undervisningsråd med inriktning mot specialpedagogiska frågor samt att utveckla kompetensutvecklingsinsatser inom det specialpedagogiska kunskapsområdet.

Jag bor i Nykvarn tillsammans med min familj, men tillbringar gärna mycket av min lediga tid i vårt gamla torp i Östergötland där bland annat umgänge med släkt och vänner, långa skogspromenader, odling och läsning får stor plats.

Vad fick dig att söka jobbet?
Jag tycker det är en spännande utmaning att på övergripande kommunnivå få vara med och bidra i det pågående arbetet med att utveckla en likvärdig skola, där bland annat elevhälsans uppdrag är centralt.

Ser du fram emot något särskilt i ditt nya jobb?
Det jag ser fram emot i mitt nya jobb är att i nära samarbete med Södertäljes olika skolor får vara ett stöd i processen med att utveckla det främjande och förebyggande arbetet på skolan gällande stödinsatser i undervisningen, elevers delaktighet i sitt lärande samt elevhälsoarbetet.