Politikerbesök Skillebyholm

Höstens första politikerbesök ägde rum på Skillebyholm där vi träffade Verksamhetsledare Daniel Björklund Jonsson.  Skillebyholm är en mötesplats, ett centrum för biodynamisk odling, utbildning och hållbar utveckling. Skillebyholm driver även en gårdsbutik och en restaurang.

På Skillebyholm bedrivs hållbar trädgårdsutbildning sedan 1974. I dagsläget har de två Yrkeshögskoleklasser och en KOMVUX-klass. Därutöver en deltidsutbildning i egen regi och ett flertal kortare kurser i samarbete med Folkuniversitetet.


Deras biodynamiska odlingar är förstås navet runt vilket allt rör sig i deras verksamhet. I deras fem växthus drivs plantorna upp från frö, planteras i egenblandad jord, med egen kompost och naturgödsel tills det är dags för försäljning eller skörd. På gården finns även en park med fruktträd, rabatter och prydnadsväxter.


I deras gårdsbutik säljs egenproducerade grönsaker, plantor och blommor under säsong. Där finns också ett biodynamiskt/ ekologiskt/hållbart sortiment av grönsaker, frukt, specerier, mejeri, hemvårdsprodukter och presentartiklar året runt. Öppet onsdag- lördag kl. 11.00-15.00.


Skillebyholm erbjuder även konferensmöjligheter i rogivande miljö, gärna i kombination med studiebesök i deras odlingar. Om måltider önskas finns Restaurang Varma Skillebyholm på plats med god, nyttig mat och toppenservice.

För mer information www.skillebyholm.com