2019

Pumpans förskola prisas för arbetet med hållbarhet och ekologisk mat

2019-03-28

Drygt 84 procent av maten som serveras på Pumpans Förskola i Geneta är ekologisk/kravmärkt. Det är en av anledningarna till att förskolan vann tävlingen ”öka eko” som arrangerades av Martin & Servera.

Torsdagen den 28 mars utsågs vinnarna i Martin & Serveras årliga tävling utmaningen. Temat var ”öka eko”. Pumpans Förskola vann i tävlingsklassen för offentliga måltidsverksamheter. Priset var 25 000 kronor som förskolan får använda för fortsatt hållbarhetsarbete. Förskolans kock Madelene Eriksson och Kerstin Sjölin resultatenhetschef på kostenheten tog emot prischecken.

Förskola vann tävlingen med motiveringen:

På Pumpans Förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %. Vi säger grattis både till Pumpans Förskola, till Södertälje och till världen!

Läs Martin & Serveras pressmeddelande:

Vinnare utmaningen 2019 (extern länk öppnas i nytt fönster)